Reiki helpt je in balans te komen en gelukkiger te worden

Reiki kan ook helpen, al dan niet in combinatie met andere technieken, om (weer) in balans te komen en gelukkiger te worden. Reiki kan oude patronen losmaken en eventuele negatieve ervaringen zacht maken en een plek geven. Reiki kan ook leiden tot nieuwe inzichten; soms laat het ons dingen realiseren die we eigenlijk bewust of onbewust al wisten maar niet durfden te erkennen. Hierdoor ontstaat er weer ruimte om te kunnen groeien en een nieuwe weg in te slaan. Wanneer iemand daar behoefte aan heeft, combineer ik Reiki behandelingen met geluk coaching. Mocht je daar in geïnteresseerd zijn, lees dan vooral ook het artikel op deze website over gelukkiger worden.

Ik geloof dan ook dat, hoewel je Reiki en het stimuleren van geluk elk apart kunt zien en beoefenen, ze in combinatie elkaar versterken. Voor mij persoonlijk heeft het bezig zijn met Reiki mijn ideeën over geluk beleving op gang gebracht en laten groeien, natuurlijk samen met andere ervaringen, onder andere als leidinggevende in het bedrijfsleven. Tevens is er een aantal directe verbanden tussen Reiki en geluk:

  • Reiki behandelingen helpen interne blokkades en patronen op te ruimen, hetgeen de weg vrij maakt voor nieuwe patronen en groei.
  • Tevens bevat de Reiki filosofie wijsheden en principes die helpen bij het gelukkig worden en blijven. De oprichter, Mikao Usui, had een praktijk en gaf les in zelfontwikkeling en spirituele groei. Hij ontwikkelde een 5-tal principes, die je helpen om beter in balans te komen en blijven.